Silkroad Online oynayan bir çok kişi Mac bilgisayarda bu oyunu nasıl oynayabileceğini merak ediyor, malesef bunun kolay bir yolu yok ama imkansızda değil. Parallels desktop ile oynamanız mümkün , aşağıda bu program için detayları vereceğim fakat daha fazlasını kendiniz uygulayarak devam etmelisiniz.
Aşağıdaki bilgileri kullanarak silkroad oynayabileceksiniz yedek almadan işlem yapmayın : )
Coherence Mode: Windows uygulamalarını doğrudan Mac ortamında açmanıza izin verir (Windows pencereleri Mac uygulamaları gibi görünür).
Dosya Paylaşımı: Mac ile Windows arasında sürükleyip bırakma yöntemiyle dosya paylaşabilirsiniz.
Kopyala-Yapıştır Desteği: Mac ve Windows arasında kopyala-yapıştır işlevi çalışır.
Oyun ve Grafik Performansı: DirectX 11 ve OpenGL desteği ile birçok oyun ve grafik programı çalıştırılabilir.
Aşağıdaki bilgileri kullanarak silkroad oynayabileceksiniz yedek almadan işlem yapmayın : )
1. Parallels Desktop’u İndirin ve Kurun
- Parallels’in resmi web sitesine gidin.
- "Download" veya "Ücretsiz Deneme" seçeneğini kullanarak yazılımı indirin.
- İndirilen .dmg dosyasını açın ve yükleyiciyi çalıştırın.
- Kurulum sihirbazındaki adımları takip ederek programı yükleyin.
2. Windows veya Başka Bir İşletim Sistemi Kurun
Parallels Desktop’u açtığınızda sizden bir işletim sistemi yüklemenizi isteyecektir.a) Windows 11 Kurulumu (En Yaygın Seçenek)
- Parallels, Windows 11’i doğrudan indirme seçeneği sunar. Bu seçeneği seçerek kolayca kurabilirsiniz.
- Eğer elinizde bir Windows ISO dosyası varsa, onu seçerek manuel olarak da yükleyebilirsiniz.
b) Başka Bir İşletim Sistemi Kurulumu
- Linux, macOS veya başka bir işletim sistemi yüklemek isterseniz, uygun bir ISO dosyası seçerek kurulum yapabilirsiniz.
3. Windows’u veya Seçtiğiniz Sistemi Ayarlayın
- Kurulum tamamlandıktan sonra, Windows veya diğer işletim sisteminiz ilk kez başlatılacaktır.
- Microsoft hesabınızla giriş yapabilir veya yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.
- Windows’un güncellemelerini yükleyin ve sürücülerin güncel olduğundan emin olun.
4. Parallels Desktop Özelliklerini Kullanın
Parallels Desktop, Mac ile Windows arasında kusursuz bir deneyim sunmak için çeşitli özellikler sağlar:

5. Performansı Optimize Edin
- Parallels Ayarlarına girerek CPU ve RAM kullanımını ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Oyun veya grafik yoğun uygulamalar için "Oyun Performansı" modunu etkinleştirebilirsiniz.
6. Windows’u Açma ve Kapatma
- Parallels Desktop'u açarak sanal makinenizi başlatabilirsiniz.
- İşiniz bittiğinde kapatarak veya uyku moduna alarak Mac’inizi rahatça kullanabilirsiniz.