Bilgi Macbook İşletim Sisteminde Silkroad Oynama - MacOS : Sro'da çalıştırın !

Silkroad Online oynayan bir çok kişi Mac bilgisayarda bu oyunu nasıl oynayabileceğini merak ediyor, malesef bunun kolay bir yolu yok ama imkansızda değil. Parallels desktop ile oynamanız mümkün , aşağıda bu program için detayları vereceğim fakat daha fazlasını kendiniz uygulayarak devam etmelisiniz.
Aşağıdaki bilgileri kullanarak silkroad oynayabileceksiniz yedek almadan işlem yapmayın : )

1. Parallels Desktop’u İndirin ve Kurun

• Parallels’in resmi web sitesine gidin.
  • "Download" veya "Ücretsiz Deneme" seçeneğini kullanarak yazılımı indirin.
  • İndirilen .dmg dosyasını açın ve yükleyiciyi çalıştırın.
  • Kurulum sihirbazındaki adımları takip ederek programı yükleyin.

2. Windows veya Başka Bir İşletim Sistemi Kurun

Parallels Desktop’u açtığınızda sizden bir işletim sistemi yüklemenizi isteyecektir.

a) Windows 11 Kurulumu (En Yaygın Seçenek)

• Parallels, Windows 11’i doğrudan indirme seçeneği sunar. Bu seçeneği seçerek kolayca kurabilirsiniz.
  • Eğer elinizde bir Windows ISO dosyası varsa, onu seçerek manuel olarak da yükleyebilirsiniz.

b) Başka Bir İşletim Sistemi Kurulumu

• Linux, macOS veya başka bir işletim sistemi yüklemek isterseniz, uygun bir ISO dosyası seçerek kurulum yapabilirsiniz.

3. Windows’u veya Seçtiğiniz Sistemi Ayarlayın

• Kurulum tamamlandıktan sonra, Windows veya diğer işletim sisteminiz ilk kez başlatılacaktır.
  • Microsoft hesabınızla giriş yapabilir veya yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.
  • Windows’un güncellemelerini yükleyin ve sürücülerin güncel olduğundan emin olun.

4. Parallels Desktop Özelliklerini Kullanın

Parallels Desktop, Mac ile Windows arasında kusursuz bir deneyim sunmak için çeşitli özellikler sağlar:

✅ Coherence Mode: Windows uygulamalarını doğrudan Mac ortamında açmanıza izin verir (Windows pencereleri Mac uygulamaları gibi görünür).
✅ Dosya Paylaşımı: Mac ile Windows arasında sürükleyip bırakma yöntemiyle dosya paylaşabilirsiniz.
✅ Kopyala-Yapıştır Desteği: Mac ve Windows arasında kopyala-yapıştır işlevi çalışır.
✅ Oyun ve Grafik Performansı: DirectX 11 ve OpenGL desteği ile birçok oyun ve grafik programı çalıştırılabilir.

5. Performansı Optimize Edin

• Parallels Ayarlarına girerek CPU ve RAM kullanımını ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Oyun veya grafik yoğun uygulamalar için "Oyun Performansı" modunu etkinleştirebilirsiniz.

6. Windows’u Açma ve Kapatma

• Parallels Desktop'u açarak sanal makinenizi başlatabilirsiniz.
  • İşiniz bittiğinde kapatarak veya uyku moduna alarak Mac’inizi rahatça kullanabilirsiniz.

Konuyu Kimler Okuyor (Total: 1, Kullanıcı: 0, Ziyaretçi: 1)

Geri